• John Strand
Båtveckan i Öregrund lockade rekordmånga besökare i sommar 2019-09-25T10:29:22+00:00

Project Description

Båtveckan i Öregrund lockade rekordmånga besökare i sommar

Under en vecka i månadsskiftet juli/augusti varje sommar fylls Öregrund av stora och små besökare som ser fram emot att få uppleva såväl båtsport som ljuva toner från gästande artister. Båtveckan har kommit att bli ett välkänt evenemang bland såväl besökare som hos artistbolag och en viktig besöksanledning till Östhammars kommun under sommaren.

När Öregrunds största sommarevent nu sammanfattas står det också klart att Båtveckan 2019 slog nytt besöksrekord. För John Strand, en av arrangörerna vid Strandgruppen Event, är Båtveckan en viktig faktor för att marknadsföra Öregrund som plats:

Vi ser att Båtveckan fungerar som ett fantastiskt skyltfönster för platsen och att många förstagångsbesökare får upp ögonen för Öregrund och gärna vill komma tillbaka. Det är förstås jätteroligt, säger John Strand.

Den mest välbesökta artisten under sommarens event var E-type, som under sin spelning lockade en publik på 2700 personer och därmed slog besöksrekordet genom tiderna.

John, som själv är uppvuxen i Öregrund, har sedan ungdomsåren varit engagerad i Båtveckan:

För mig är det roligaste med Båtveckan att få forma en vision kring hur eventet kan utvecklas och sedan få realisera det. På ett personligt plan är det väldigt viktigt för mig att det här eventet ska vara bra för Öregrund och jag är stolt över att det är ett välskött event med gott rykte i eventbranschen nationellt, säger John.

Sedan 2012 drivs Båtveckan som ett samordnat event där Strandgruppen Event hanterar festivalområdet med konserter, artister, mat och dryck. För veckans alla vattenaktiviteter och välbesökta båttävlingar, ansvarar Öregrunds Racerklubb (ÖRK). För arrangörerna är det viktigt att Båtveckan upplevs som ett event för gästen, vilket gör samordningen viktig.

Ett event av den här storleken kräver förstås stor planering och många involverade. Förutom Strandgruppen Event och ÖRK har man också hjälp av många individuella krafter, samt en nära dialog med såväl kommunen som näringslivet. Under Båtveckan serveras alkohol och i den processen är Östhammars kommun delaktig i allt från serveringstillstånd till uppföljning under själva evenemanget:

Inför Båtveckan sker planering och samråd tillsammans med räddningstjänst, polis, socialtjänst och arrangörer. I min roll är jag delaktig i allt från att bevilja serveringstillstånd till att vara på plats under veckan och tillsammans med räddningstjänst och polis säkerställa både nykterhet och tillgängliga nödutgångar. Vid den här typen av evenemang är dialogen mellan kommunen och krögarna mycket uppskattad. Tillsammans gör vi Båtveckan till en lugn tillställning både utanför och inne på krogarna, säger Lennart Eriksson, alkoholhandläggare på Östhammars kommun.

Kontakt

Ulf Andersson, Näringslivschef
Tel: 070-629 60 85
E-post: ulf.andersson@osthammar.se

Ellinor Nordensten, Näringslivsutvecklare
Tel: 070-257 87 41
E-post: ellinor.nordensten@osthammar.se


Nyhetsbrev

Prenumerera på “Tillväxtnytt”: